Bábrakadabra Bábszínház

...avagy mi szükséges ahhoz, hogy bábszínházunkat felállítsuk...

2016. május 12. - Bábrakadabra

HELYISÉG SZÜKSÉGES MÉRETEI:  

Paravános előadásnál: A szükséges játéktér mélysége: 3 m, szélessége: 3 m, belmagassága: 2,7 m. Paravánunk különböző méretű, variálható elemekből áll, így tudunk alkalmazkodni a kisebb helyekhez is.  

Ezeknél az előadásoknál javasoljuk, hogy legalább 2 méter maradjon ki a paraván és az első sor között, különben a gyerekek alig látják a bábokat. A látószög miatt célszerű a kicsiket hátulra, a nagyobbakat előre ültetni, mert a játszótér magasan van, így felfelé nézve úgysem takarják el egymás elől a látványt.

Babaelőadásnál: Ideális esetben a játéktér mélysége: 3 m, szélessége: 4 m. Babaelőadásainkat úgy terveztük, hogy a kicsi, mozgatható "díszletekkel" szinte bármekkora helyen elférjünk.

Asztali bábelőadásnál: Két egymás mellé tehető íróasztal méretű asztalra, plusz a széleken fél-fél méter távolságra, az asztalok mögött pedig kb 2 méter távolságra van szükségünk. Erre vonatkozó centire pontos információk később.

IDŐ:

Az előadásra való előkészülés babaelőadások esetében esetben 20-30 percet vesz igénybe. Előadás után az összepakolás ugyanennyi. Óvodásoknak és kisiskolásoknak szóló előadásainknál a bepakolás ideje előadásonként és a technikai igények függvényében változó, 30-60 perc közötti időtartamot vesz igénybe.  

HANGOSÍTÁS:

Szükségünk van egy 230V-os áramforrásra a játéktértől 20 méternél nem messzebbi helyen. Térmikrofonnal, és hozzá tartozó hangfalakkal rendelkezünk. Zenéink MP3 lejáttszóról szólnak. Szükség esetén, előre egyeztetés után saját mikroportos hangosítást és technikust is biztosítani tudunk.