Bábrakadabra Bábszínház

2016. május 12. - Bábrakadabra

Társulatunkról, céljainkról, működésünkről részletesebben az alábbi bejegyzésben olvashat: Pár szó rólunk...

Állandó tagjaink:

nori_uj.jpgRevuczky Nóra

1989-ben születtem, Budapesten. Hat évesen kezdtem néptáncolni, majd pár évvel később citerázni tanultam. Jelenlegi munkáimat is áthatja a népművészet és a népmesék szeretete.

Érettségi után felvettek a Budapest Bábszínház Bábszínészképző Stúdiójába, ahol 3 év után Színész II. – Bábszínész képesítést szereztem. 

2012-ben diplomáztam az egri Eszterházy Károly Főiskolán pedagógia és mozgóképkultúra-médiaismeret szakon. Szakdolgozatomat A bábszínház nevelő hatása óvodás és kisiskolás korban címmel írtam. Bábszínészként és pedagógusként fontos célkitűzésem, hogy előadásainkban a művészi igényesség mellett a megfelelő nevelő hatás is érvényesüljön. 2016-ban szereztem meg mesterdiplomámat a Károli Gáspár Református Egyetemen, Színháztudomány szakon. Tanulmányaim segítségével sokkal intenzívebben részt tudok venni társulatunk működésében is - előadásaink többségét én írom. 

bori_uj.jpgEgri Borbála 

1985-ben születtem Budapesten. Mindig sokat mozogtam, szerettem kézműveskedni - bábjaink és díszleteink egy részét is én terveztem, készítettem (Moha és Páfrány, Szivárványmese).

Érettségi után a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen tanultam informatikusnak, de hamar kiderült, hogy nem ez az én utam - 2 év után elkezdtem a Budapest Bábszínház bábszínészképző stúdiójába járni, ahol 3 év után sikeres vizsgát tettem (Színész II./Bábszínész). A stúdiós évek után csatlakoztam a Bábrakadabra Bábszínházhoz.

Nagyon szeretem, amikor a gyerekek nevetnek a játékunkon, mikor látom, mennyire beleélik magukat az előadásba. Gyerekként sok mesét hallgattam, rengeteget képzelődtem kitalált világokról, s a mai napig át tudom élni a gyermekek örömét az ilyesmihez kapcsolódó apróságokban. Emellett különösképp megmozgat a vizuális világ, hogy szép legyen és érdekes, olyan, ahol szívesen volnék szereplő én magam is. Nagyon szeretem a zenét, iskolás koromban hosszú éveken keresztül furulyáztam és zongoráztam.

Partnereink:

tamas.jpgSólyom Tamás, zenész

Jelenleg négy közös előadásunk van repertoáron, melyeket Sólyom Tamás zenével, a Bábrakadabra Bábszínház pedig játékkal, bábokkal közösen ad elő. A Földre száll a hóember (decemberi ünnepekre épülő zenés-játékos füzér), Az eltűnt hangok meséje (interaktív, zenés-bábos előadás), a Foltmanók (interaktív zenés-bábos előadás az előítéletek feloldásáról), és a Miaú című babaelőadásunk. 

www.solyom.info  www.gyerekmusor.com 

mata_uj.jpgMatolcsy Gábor, bábos

Gábor utcaszínházas, gólyalábas és néptáncos tudásával és tapasztalataival színesíti társulatunk életét.
Jelenleg két közös előadásunk van repertoáron: Az ördög három aranyhajszála (bábos-népzenés előadás óvodásoknak és kisiskolásoknak) és a Földön, vízen, levegőben! című babaelőadás.